вівторок, 10 листопада 2015 р.

Мелодія рідного слова

1
Слово! Воно може творити й руйнувати, утішати й засмучувати, може служити джерелом сили, натхнення й навпаки.
Незаперечною є благотворна сила доброго, доречного слова рідною мовою. Цією силою ми маємо користуватися щоденно, але в День української писемності та мови саме рідній мові приділяється найбільше
Цей день розпочався у школі інформаційними п'ятихвилинками «Саме у слові бере все початок», які провели у всіх класах учні 11 класу.
Школярі писали про мову твори, малювали її у творчій лабораторії «Чую і бачу мелодію слова».  А учениця 7 класу Бойчук Софія успішно написала радіодиктант!
Захоплююче  пройшов у школі поетичний марафон «Українська мово, ніжний цвіте». Діти із захопленням читали чудові рядки про мову, рідне слово, рідний народ.
Яскравим і приємним сюрпризом стало в цей день повідомлення про перемогу учениці 8 класу Ушарук Вікторії (учитель Попович С.С.) у обласному конкурсі  «Перло многоцінне».  Збірочка Вікторії "Молюся, Господи", яка наповнена цілющою силою рідного слова, у номінації «Поезія молодших школярів» посіла III місце.
Те, що ми говоримо і як це робимо, має  серйозні наслідки. Слово, що звучало у школі у День української  писемності та мови, додало ніжності, любові, розуміння.
Грицак Назар, голова Учнівської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар